2020 Mindenszentek-Halottak napja

A Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület – amint a korábbi években, az idén is fokozott figyelmet fordít a megnövekedett temetői forgalom kezelésére, a temetők közrendjének fenntartására, a kegyeletteljes megemlékezést megzavaró jogellenes cselekmények megelőzésére.

Gyöngyös Város temetőiben a Gyöngyösi Városrendészettel  közös járőrszolgálatokkal szeretnénk  biztosítani a méltó megemlékezést . A közelgő Mindenszentek ünnepe és Halottak napja alkalmából, figyelemfelhívással és néhány tanáccsal szeretnénk hozzájárulni a temetőlátogatók biztonságához.

Sajnálatos módon a bűnelkövetők előszeretettel keresik azokat a helyeket és helyzeteket, ahol emberek nagy létszámban jelennek meg, kihasználva a zsúfoltságot és figyelmetlenséget, mely alkalmat teremt az esetleges jogellenes cselekményekre. Ilyenek jellemzően a zseblopás, a gépkocsikban látható, vagy a sírokon őrizetlenül hagyott értéktárgyak, valamint a sírokra kihelyezett virágok, síremlék elemek eltulajdonítása.

A megelőzés érdekében javasoljuk :

Fokozottan figyeljen értékeire, azokat tartsa táskája belső rekeszében vagy ruházata belső zsebeiben! Táskáját tartsa testközelben, a sírhelyen még egy pillanatra se hagyja őrizetlenül! Ne vigyen magával felesleges értéket!   Soha ne tartsa iratait és a lakása kulcsait egy helyen. A parkolóban a járművét gondosan zárja le! Győződjön meg róla, hogy az utastérben nem hagyott értéket látható helyen! A temetők területén fokozottan tartsa be a közlekedési szabályokat, fordítson figyelmet a gyalogosokra és a síremlékekre, a temető értékeire! Parkoljon szabályosan, ne akadályozza sem a gyalogos, sem a gépjármű forgalmat!

Békés, csendes megemlékezést mindannyiunknak.

Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület