Továbbra is folytatódnak az ellenőrzések: Az intézkedés célja a járvány terjedésének megfékezése.

Húsvét óta immár harmadik alkalommal kapnak többlet jogokat a polgármesterek a kijárási korlátozások szigorítására. Így a saját hatáskörben meghozott döntésekkel az általánosan érvényben lévők mellett szigorúbb korlátozásokat is elrendelhetnek a településükön.

Élve a lehetőséggel Hiesz György polgármester aszerint rendelkezett, hogy április 25-26. között újra korlátozásokat vezet be Gyöngyösön és a közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai településrészeken.

Szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig.
Erre azért van szükség, hogy a más, esetleg arányaiban sokkal magasabb fertőzöttség mutató régiókból, megyékből érkező turistaforgalmat lecsökkentsék.

A kötelező kesztyű- és maszkviselés alól csupán az erdei szabadidős tevékenység jelent kivételt, így az erdei séta során nem kell védőfelszerelést hordani.

Az óvintézkedés miatt hétvégén érvényben lévő helyi szabályok nem csak a gyöngyösiekre érvényesek, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is. 

Ha valakinek nem áll rendelkezésre szájmaszk, arcát egy sállal vagy kendővel is eltakarhatja.

Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára.

A polgármester a korlátozások fegyelmezett betartására, valamint arra kért mindenkit, hogy saját érdekükben is viseljék a maszkokat, kendőket, sálakat, a hétvégét pedig lehetőleg töltsék otthonaikban.

Ma is közös szolgálatban a Városrendészet munkatársaival.

A mai napon egyesületünk 6 fővel vett rész a Városi Rendőrkapitányság, és a Városrendészet munkatársaival a közös feladatok végrehajtásánál.

Reggel a Lidl Szupermarket volt az első helyszín
Második helyszín a Penny Szupermarket ellenőrzése

A hétvégére ismét kötelező Gyöngyös közterületein és az üzletekben is a maszk és a kesztyű használata. Ezt ellenőrzik a Városrendészet munkatársai és a városban működő mindhárom polgárőr szervezet tagjai. Élőben kapcsolom a különböző helyszínekről őket.

Zveřejnil(a) Erbeszkorn Tamás gyöngyösi hírei dne Sobota 25. dubna 2020
Erbeszkorn Tamás élő videós bejelentkezés
Árvai Csilla a Jókai úti Spar Szupermarketben

Adamcsik Henrietta a Jókai úti SPAR Szupermarketben
Nádudvari Csaba és Juhász Gábor Dobó úti SPAR Szupermarket
A Mátrában folytatódtak az ellenőrzések Nádudvari Csaba, és Klauber Krisztián élőben jelentkezett, és számolt be a tapasztalatokról.
Mátraháza
A gyöngyösi Deli tó és környéke
Berkó János kérésére Lánczy Ferenc és Juhász Gábor a Deli tó, és környékén végzett ellenőrzést
A mai napon Bárdos Ferenc a Városi Rendőrkapitányság munkatársával közös szolgálatban vett részt, a hatósági karanténban lévők ellenőrzésénél .