A mai napon is folytatódtak az ellenőrzések, a Városrendészettel közös szolgálatban. Képes beszámoló a helyszínekről.

Gyöngyös Város Polgármestere a hétvégére vonatkozó kijárási korlátozással összefüggésben meghozható önkormányzati intézkedésekről szóló 118/2020.(IV.16.) Korm. rendelet 3.§-ában kapott felhatalmazás alapján rendeletet alkotott a hétvégére irányadó rendkívüli intézkedésekről. A 11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet értelmében ezen a hétvégén is 2020.április 18-tól április 19 éjfélig

Gyöngyös Város teljes közigazgatási területén, beleértve a mátrai területeket is, valamint a városban működő kereskedelmi üzletekben, szolgáltatások igénybe vétele során

Szájmaszk vagy szájkendő, sál, és kesztyű viselése kötelező!

A lakosság mozgásának korlátozása körében lezárásra kerültek az alábbi parkolók:

a ) farkasmályi

b) mátrafüredi településrész

c) sástói

d) görgőbikki

e) mátraházai

f) kékestetői.

A PARKOLÓK HASZNÁLATA TILOS!

Kérünk mindenkit a szabályok betartására, ha tehetik

MARADJANAK OTTHON!

Mátraháza, Sástó és Mátrafüred parkolóit ellenőrzik a polgárőrök. Megtudjuk, vajon vannak-e a Mátrában kirándulók és motorosok? Mácsár Lászlónét és Juhász Gábor polgárőröket kapcsolom élőben, a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjait.

Zveřejnil(a) Erbeszkorn Tamás gyöngyösi hírei dne Sobota 18. dubna 2020
Az áruház “gondoskodott” a vásárlókról.
A vásárlók együttműködőek voltak.
Az áruház bejáratánál egyszer használatos “kesztyűvel” várták a vásárlókat..

Ma reggel a vásárlók együttműködéséről győződhettünk meg. Egy – két kivétellel találkoztunk, akinek szájmaszkja volt, kesztyűje nem. Mivel egyszer használatos kesztyűt helyeztek el az áruház bejáratánál, segítve a vásárlókat, így ők is bemehettek az áruházba vásárolni.

Következő helyszín a mátrai parkolók:

Jó döntést hozott Hiesz György Polgármester Úr, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket a húsvéti korlátozó intézkedések, ami ezen a hétvégén is folytatódott, hiszen még kevesebben látogatták a Mátrát, az időjárás is hűvösebb volt. A kisebb forgalom, a kevesebb személyi kontaktus pedig hozzájárult a koronavírus-fertőzés terjedésének csökkentéséhez. Erre azért van szükség, mert a turisták jó része azokból a régiókból, megyékből érkezne, ahol arányaiban sokkal magasabb a fertőzöttség, mint Gyöngyösön.